У Польщі обмежили видачу дозволів на роботу для українців

0
-2
У Польщі обмежили видачу дозволів на роботу для українців
У Польщі через епідемію коронавірусe видали менше дозволів на роботу громадянам України та країн Азії.

Про це повідомляє Yavp.pl.


За перші шість місяців 2020 року було видано 145 тисяч дозволів на роботу для громадян з України.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, це на 11% менше. Основною причиною зниження стала епідемія COVID-19.

Крім українців, на роботу у Польщі у період січня-червня 2020 року претендувало 2,4 тис непальців. У порівнянні з минулим роком це зовсім небагато. У 2019 році їм видали 6,3 тис дозволів. Серед представників інших національностей, які шукають роботу у цьому році в Польщі перше місце посіли грузини, отримавши 4,2 тис дозволів (3,3 тис роком раніше). Друге місце, як і попереднього року, посіла Індія (4,1 тис), а третє - Узбекистан (3,8 тис).

Інтерес до роботи у Польщі також суттєво зріс серед індонезійців та корейців (Південна Корея) - в обох випадках кількість виданих дозволів зросла понад 900.

“У Польщі все ще майже в 5 разів більше українців, ніж громадян усіх 39 країн Азії. Однак ця різниця буде повільно розмиватися - Європа поступово відкривається для українців дедалі більше, а фінансові умови в Німеччині та Чехії кращі, ніж у Польщі. Також людям з-поза ЄС стає легше знайти легальну роботу в цих країнах. Однак варто пам’ятати, що у 2020 та 2021 роках, крім фінансових аспектів, також матиме вплив на міграційні рухи епідемічна ситуація у світі", - зазначив Кшиштоф Інглот, президент правління Personnel Service та експерт ринку праці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні