В Україні збільшили виплати по догляду за дітьми з інвалідністю

0
1
В Україні збільшили виплати по догляду за дітьми з інвалідністю
Парламент підвищив соціальну допомогу від держави на догляд за дітьми з інвалідністю та людьми з інвалідністю з дитинства.

За відповідний законопроєкт проголосували в другому читанні та в цілому 330 народних депутатів, йдеться на сайті Верховної Ради України.

Так, особам з інвалідністю з дитинства, віднесеним до підгрупи А групи I, надбавка на догляд збільшується з 75% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, до 150%.

Особам з інвалідністю з дитинства, віднесеним до підгрупи Б групи I – з 50% до 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Одиноким особам, які за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду і належать до II та III груп, встановлюється надбавка на догляд за ними у розмірі 75% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, при тому, що раніше вона становила 15% від цієї суми.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні