Волинь пам’ятає: сьогодні минає 6 років, як відійшов у засвіти Борис Клімчук

0
2
Волинь пам’ятає: сьогодні минає 6 років, як відійшов у засвіти Борис Клімчук
2 вересня минає 6 років, як відійшов у засвіти відомий український державний діяч і дипломат Борис Петрович Клімчук.

Він належав до тієї рідкісної когорти людей, які випереджають свій час, прокладають мости у майбутнє. З діда-прадіда волинянин, він завжди жив проблемами рідного краю. Тож, незважаючи на різні вектори політичних вітрів, він жив роботою, людьми рідної землі, спираючись на кращі духовні та моральні традиції свого народу, доля якого йому була не однакова. Тому не випадково він назвав свій благодійний фонд «Рідна Волинь» .

Пам’ятники по собі Борис Клімчук залишив сам: це - школи, садочки, дороги, музеї. Потрібен час, щоб по справжньому збагнути велич постаті, осмислити все те, що залишив він по собі на рідній землі і не тільки...

Нині заснований славетним земляком благодійний фонд «Рідна Волинь» віддає йому данину пам»яті: 2015 року видана книга «Борис Клімчук: Я – син волинської землі» , яка була представлена на зворушливому вечорі пам’яті, на який приїхали високопосадовці та дипломати з України та з-за кордону. Ця книга може слугувати навчальним посібником для молодих політиків і дипломатів. Але шкода, що наша петиція з пропозицією назвати одну з вулиць Луцька іменем Бориса Клімчука, хоч і підтримана необхідною кількістю голосів лучан, так і не знайшла політичної волі до втілення.

Фондом «Рідна Волинь» заснована премія імені Бориса Клімчука, яких присвоєно поки що чотири: Герою України Андрію Снітку,Музею волинської ікони за збереження та реставрацію ікони Холмської Чудотворної Богородиці, першому директору Волинського училища культури та мистецтв Віктору Чебліну , відомому співаку та композитору В’ячеславу Хурсенку. Цінність цієї премії сумніву не підлягає.

Нині «Рідна Волинь» реалізовує і інші суспільно значимі проекти. З перших днів війни спільно із Заслуженим діячем мистецтв України Віталієм Іваницьким - програму «Мистецька терапія» з психологічної допомоги бійцям АТО/ООС, які проходять реабілітацію в обласному госпіталі інвалідів. Вона охопила тисячі бійців.

До воїнів завітали українські зірки Павло Зібров, Богдан Бенюк, Степан Галябарда, скрипаль з Канади Василь Попадюк, волинські митці і творчі колективи. Започатковано фестиваль пісень В’ячеслава Хурсенка і видана книга його поезії - «Соколята» .

Подарована Музею волинської ікони картина Володимира Жупанюка «Ікона Холмської Богородиці в подіях і фактах» нині знаходиться поруч із оригіналом, а тисячі паломників мають змогу не лишеи доторкнутися до святині, а й переглянути ії історію.

Благодійний фонд «Рідна Волинь» і надалі буде продовжувати доброчинні справи, закладені Борисом Клімчуком. «Традиції творити добро» було його і стало нашим слоганом!

Дмитро Глазунов, голова благодійного фонду «Рідна Волинь»
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні