Хто і як визначає коло контактних осіб із хворим на COVID-19

0
2
Хто і як визначає коло контактних осіб із хворим на COVID-19
Коло контактних людей визначає епідеміолог разом із сімейним лікарем. Також ці фахівці розв'язують питання самоізоляції людини, яка контактувала з хворим.

Про це повідомляє "Українська правда. Життя".

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, відповідаючи на питання, чи потрібно вчителя та батькам учня з підтвердженим діагнозом COVID-19 йти на самоізоляцію.

"Якщо ми говоримо про батьків учня і дитина має підтверджений діагноз COVID-19, то зрозуміло, що батьки перебувають з ним в близькому контакті й повинні піти на самоізоляцію через відповідне рішення, яке приймають лікарі. Якщо ж дитина знаходиться на самоізоляції як контактна людина, то перебувати батькам на самоізоляції немає сенсу, але остаточно це питання визначає епідеміолог", – каже він.

Також Степанов додав, що епідеміолог вирішує, кого саме з контактних осіб та коли варто тестувати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні