Працівника СБУ з Волині судитимуть за торгівлю валютою в зоні ООС

0
0
Працівника СБУ з Волині судитимуть за торгівлю валютою в зоні ООС
Працівник СБУ у Волинській області постане перед судом за надання неправомірної вигоди та незаконне носіння й зберігання боєприпасів.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За даними досудового розслідування, підполковник Управління СБУ, обіймаючи посаду оперуповноваженого в особливо важливих справах відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю у Волинській області, організував схему незаконного продажу валюти на території ООС.

Зазначимо, пізніше стало відоме ім'я підполковника СБУ. Ним виявився Юрій Силюк.

Так, навесні 2020 року, вступивши у змову із місцевим мешканцем, неодноразово переправляв поза межами КПВВ пакунки з валютою за лінію розмежування з тимчасово окупованою територією Донецької області та у зворотному напрямку. Гроші перекидали невизначені особи у водонепроникних пакунках через річку рибальськими вудками, а також мотузками на дерев’яній палиці.

Таким чином працівник СБУ одержував прибуток від незаконного обігу валюти за рахунок різниці курсу.

Для відвернення можливої відповідальності й прикриття незаконної діяльності підполковник зі своїм спільником «заручилися підтримкою» військовослужбовця одного з підрозділів ООС. За систематичне одержання неправомірної вигоди військовослужбовець мав забезпечувати їм безперешкодне проникнення до охоронюваної ділянки лінії розмежування уздовж річки Кальміус та не перешкоджати переміщенню пакунків з грошима.

Нагадаємо, з квітня 2020 року після надання чергової частини неправомірної вигоди в сумі ₴28 000 підполковник СБУ та його спільник були затримані у порядку ст.208 КПКУ. Під час обшуків вилучили пакунок з грошовими коштами готівкою на суму ₽6 400 000, що за курсом НБУ становить близько ₴2 300 000ь, які вони намагались передати через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію.

Також при проведенні обшуків у підполковника СБУ виявили значну кількість бойових припасів (патронів для автоматів, кулеметів, пістолетів), які він зберігав без передбаченого законом дозволу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні