--> Через борги під загрозою зриву опалювальний сезон у Луцьку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через борги під загрозою зриву опалювальний сезон у Луцьку

1
2
Через борги під загрозою зриву опалювальний сезон у Луцьку
Газорозподільна компанія «Волиньгаз» звернулась до суду з позовом про стягнення з ДКП «Луцьктепло» боргу в розмірі 12 086 452,19 млн грн. Ситуація до кінця року може бути вкрай невтішною - заборгованість зросте орієнтовно до 44,316 млн грн, що становить 47% розрахунків.

Про це повідомляє пресслужба "Волиньгаз"

«Така ситуація загрожує діяльності АТ «Волиньгаз», оскільки наша компанія не може вчасно виконати інвестиційну програму, виплатити заробітну плату працівникам. Відповідно й сплатити податки та розрахуватись за природний газ для виробничо-технологічних витрат, - зазначає голова правління АТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя. - Фактично під загрозою зриву стабільна робота газорозподільної системи в осінньо-зимовому періоді. Зокрема, забезпечення безперебійного газопостачання споживачів, в тому числі виробників тепла для потреб населення, бюджетних установ, побутових та промислових споживачів».

Підприємство комунальної теплокомуненергетики «Луцьктепло» не виконує зобов’язань та умов Типового договору, який уклало з газорозподільною компанією «Волиньгаз» щодо своєчасних розрахунків за послугу розподілу газу.

Газова компанія завжди інформує відповідними листами всіх без винятку боржників, і фізичних, і юридичних осіб, підприємства теплокомуненергетики про те, що боргу не повинно бути. Оскільки на підставі укладеного договору згідно з законом «Волиньгаз» має право припинити надання послуги з розподілу природного газу.

Із 10 підприємств теплокомуненергетики нашої області в двох найбільша заборгованість за розподіл газу перед АТ «Волиньгаз»: ДКП «Луцьктепло» - 18.568 млн грн та ПТМ «Ковельтепло» - 1.884 млн грн. У решти - борги не перевищують пів мільйона грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знову Луцьктепло банкрут, як завжди. Переведіть будинки на автономку,і назавжди забудьте про щорічну проблему під назвою "Луцьктепло"!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні