Лучан про надзвичайні ситуації попереджатимуть через смс

0
-10
Лучан про надзвичайні ситуації попереджатимуть через смс
У Луцьку реконструюють систему оповіщення населення, тож у майбутньому про надзвичайні ситуації, наприклад про сильні грози, буревії, містян інформуватимуть через SMS-повідомлення, інтернет, радіо, телебачення та гучномовці.

Про це йшлося 27 серпня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, повідомляє ІА Волинські новини.

Як розповів керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк, у місті діє Програма розвитку цивільного захисту населення на 2016-2020 роки, до якої потрібно внести зміни, аби стала можливою реконструкція системи оповіщення.

Він звернув увагу, що зараз у Луцьку наявна стара система централізованого оповіщення населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, ще радянського зразка, яка давно відпрацювала свій час. Тож її потрібно модернізувати відповідно до сучасних вимог, аби була змога повідомляти лучан про загрози, наприклад про штормове попередження, з використанням цифрових технологій: радіо, інтернету, телебачення, SMS-повідомлень, модернізованих гучномовців у місцях масового скупчення людей тощо.

Для повної реконструкції системи оповіщення в місті Луцьку, яка вже частково розпочалася, з міського бюджету потрібно передбачити 1,3 мільйона гривень.

Передбачено, що міська система оповіщення буде включена в обласну і загальнодержавну системи оповіщення.

«Ця система працюватиме для населення, для людей», – наголосив Юрій Кирилюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні