Туреччина оцінила нове родовище газу в Чорному морі у 80 мільярдів доларів

0
7
Туреччина оцінила нове родовище газу в Чорному морі у 80 мільярдів доларів
У Туреччині назвали приблизну вартість газу в родовищі, яке нещодавно знайшли в Чорному морі недалеко від берегів країни.

Вартість всього газу оцінюється у 80 мільярдів доларів. Такі дані повідомив глава Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Бірол, передає Anadolu.

“Потенційна вартість газу на новому родовищі в турецькому секторі Чорного моря відповідно до поточних розцінок досягає 80 мільярдів доларів. Для видобутку газу в таких великих обсягах необхідні інвестиції в розмірі не менше 6 млрд доларів”, – зазначив Бірол.

Глава МЕА підкреслив, що це найбільше родовище, виявлене в світі за останні роки.

За його словами, відкриття гігантських покладів газу вкрай важливо для Туреччини, оскільки зараз країна на 99% залежить від поставок з-за кордону, а відкриття родовища дозволить Анкарі скоротити витрати на імпорт палива.

Запаси газу на новому родовищі оцінюються у 320 млрд кубометрів.

“Туреччина планує почати видобуток газу з нового родовища вже в 2023 році. Це амбітна мета, але не сказати, що неможлива. У світовій практиці вже мали місце факти початку видобутку газу зі схожих родовищ протягом 2-3 років”, – сказав Фатіх Бірол.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні