Патріарх Кирило закликав готуватися до кінця світу

1
-3
Патріарх Кирило закликав готуватися до кінця світу
Патріарх Московський і всія Русі Кирило заявив, що людям варто замислюватися не тільки про вселенський кінець світу, в який вірять християни, а й про власний – смерть.

Про це повідомили на сайті РПЦ. Кирило додав, що питання про свою смерть для християнина дуже актуальне.

Патріарх пояснив значення уривка з Євангелія від Матвія: "І потемніють сонце і місяць, і зорі попадають з неба, і тоді з'явиться син людський, прийдешній на хмарі у славі своїй".

"Звичайно, ці слова про кінець світу, який буде пов'язаний з неймовірним космічним катаклізмом. Дійсно, що повинно статися, щоб сонце погасло, щоб місяць більш не відображав сонячне світло, щоб зірки зникли?" – сказав Кирило.

Потім він додав, що до людини ближче не той космічний кінець Всесвіту, а його власний кінець світу.

"Мені часто доводилося говорити на цю тему, і в міру того як я переконувався, що кінець світу – одна з найважливіших, може бути, тем, які хвилюють людей, прийшла мені ось така думка. Звичайно, не може бути розумним людина, якщо вона не замислюється про кінець, про загальний кінець. Але ж куди ближче до нас не той космічний кінець Всесвіту, а наш власний кінець світу", – сказав патріарх.

Крім того, предстоятель РПЦ порадив у своєму житті більше "звертатися до високого, піднесеного, святого, того, що від Бога виходить".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо його життя добігає до кінця то це не значить що буде "кінець світу" для усіх, він не пуп землі і не центр всесвіту!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні