--> Почесний громадянин Луцька отримав орден Ярослава Мудрого IV ступеня | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Почесний громадянин Луцька отримав орден Ярослава Мудрого IV ступеня

0
5
Почесний громадянин Луцька отримав орден Ярослава Мудрого IV ступеня
Народного артиста України Василя Зінкевича нагородили орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня. Відзнаку вручили під час урочистостей до Дня Незалежності України у Луцьку.

Указ про відзначення орденом артиста президент підписав ще 27 червня. Відзнаку Василь Зінкевич отримав сьогодні, 21 серпня, - пише Суспільне.

1 травня співаку виповнилося 75 років. Суспільному Василь Зінкевич розповів: нині більшість часу проводить у Києві. До Луцька приїхав виступити на урочистостях до Дня Незалежності України «Земле моя, найкраща і єдина», які сьогодні 21 серпня відбулися на Київському майдані у Луцьку.

Василь Зінкевич розповів: готує новий творчий звіт – масштабну програму, до якої залучить понад 300 артистів. Представить її у кожному обласному центрі України і за кордоном: "Я в Києві багато буваю, бо готую нову програму, яка називається "Українська пісня єднає світ", вона буде показана у 5-ти країнах Європи: Іспанія, Італія, Франції, Австрії, у Німеччині. Презентація у нас буде у Мюнхені".

На Волинь, каже Василь Зінкевич, приїздить за натхненням."Я сюди приїжджаю, коли стомлююся, тоді приїжджаю на Волинь. Я знаходжу саме те, що мені потрібно. Я – волинянин. Не так далеко я народився від Острога. Я вважаю себе класичним волинянином", - каже народний артист України.

Василь Зінкевич - український співак, народний артист України, засновник легендарного ансамблю "Світязь". З 1985 року Зінкевич вже Народний артист - на той час в скарбничку української музики він вніс чимало популярних пісень: "Ясні зорі", "Кличу тебе", "Забудь печаль", "Сонце в небі", "Скрипка грає", "Хай щастить", "Тече вода", "Музика", "Ніби вчора", "Крізь літа". У 1994 році співак став лауреатом Шевченківської премії, у 2009 році удостоєний звання Герой України.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні