--> Як зберегти часник на цілий рік без втрат | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як зберегти часник на цілий рік без втрат

0
-4
Як зберегти часник на цілий рік без втрат
Часник — корисний і базовий продукт, який завжди повинен бути присутнім в будинку. Безліч страв, салатів, консервацій, закусок, соусів готується з додаванням цього пікантного продукту. Тому дуже важливо знати, як зберігати часник, адже тут не все так просто.

Створивши правильні для нього умови зберігання, ви зможете зберегти часник до наступного сезону. В іншому випадку він буде проростати і гнити. Як цього не допустити і які можуть бути наслідки, зараз ми все розповімо, пише "Гола правда".

Підготовка до зберігання

Причиною проростання часнику стає сильна вологість, що призводить до зниження вмісту вітамінів в ньому. Продукт стає млявим, позбавленим смаку і починає швидко псуватися.

Якщо ж на часнику є гниль, то він уже непридатний для їжі. Тому, перед тим, як відправити часник на зберігання, його слід добре перебрати — все головки, на яких є плями, потемніння і порожнечі необхідно видалити.

Зберігання по-старому

Всі напевно бачили хоча б у фільмах, часник, заплетений у косу і підвішений до стелі у прохолодному місці. Таким чином його зберігали до того, як з’явилися холодильники. Але цей спосіб можна використовувати і зараз. Адже так часник не проростає і зберігається дуже довго. Але не у всіх є відповідні умови будинку. Що ж робити у такому випадку?

Випалювання корінців

Не важливо купили ви часник, або зібрали зі своєю грядки: на ньому завжди присутні корінці. Саме вони відповідальні за проростання. Тому цю тверду основу слід обпалити за допомогою сірників, запальнички або газової конфорки.

Консервація в солі

Вам буде потрібен ящик або банка об’ємом 3 літри. Сіль засипається на дно, потім кладеться часник, потім знову сіль і так чергуються шару, поки ємність не буде повністю заповнена. Цей спосіб надовго зберігає свіжість часнику, не даючи йому гнити або проростати. Часник немов законсервований в солі.

Щоб волога не проникала в місце зберігання часнику, можна використовувати ще такі компоненти замість солі: борошно, тирса, зерно, золу. Тільки є одна умова — верхній шар компонента повинен становити не менше 2 сантиметрів.

Парафіновий часник

Раніше часник в овочесховищах зберігали за допомогою народного методу: головки занурювали в розплавлений парафін, після давали йому стекти і висохнути. Парафінова закупорка не давала часнику втрачати вологу, він довго залишався соковитим і при цьому не псувався.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні