Луцькому вишу повернули навчальний корпус, який незаконно здали в оренду

0
3
Луцькому вишу повернули навчальний корпус, який незаконно здали в оренду
Прокуратура на Волині домоглася повернення вищому навчальному закладу навчального корпусу вартістю понад 2 млн гривень.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині.

За втручання Луцької місцевої прокуратури Волинської області суб'єкт господарювання повернув Луцькому національному технічному університету приміщення навчального корпусу вартістю понад два мільйони гривень.

Прокуратура звернулася до Господарського суду області із позовом в інтересах Регіонального відділення Фонду державного майна України, щоб визнати недійсним договір оренди майна й зобов’язати підприємство, яке з 2014 року орендувало один із корпусів університету з метою виготовлення металоконструкцій, повернути приміщення навчальному закладу.

Прокурори з'ясували, що унаслідок порушень, допущених під час передачі державного майна в оренду, приміщення вишу передано суб’єкту господарювання для здійснення діяльності, ніяк не пов’язаної з освітньою, що прямо заборонено Законом України "Про освіту".

У ході розгляду справи в суді, який визнав договір оренди недійсним, відповідач виконав вимоги прокуратури, відтак навчальний корпус, який використовували не за призначенням, повернуто університету.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні