Волинське фермерське господарство святкувало День поля. ФОТО

0
2
Волинське фермерське господарство святкувало День поля. ФОТО
На Волині відоме фермерське господарство "Шегедин" організувало День поля. Захід відбувся на території господарських полів у селі Веселе, що поблизу селища Торчин у Луцькому районі, 18 серпня.

Фермерське господарство «Шегедин» було засноване 23 березня 2017 року. Господарство займається вирощуванням насіння картоплі високої якості.

До слова, керівник господарства Володимир Шегедин регулярно організовує "Дні Поля", на яких демонструє технології вирощування картоплі із препаратами різних компаній, зокрема: Укравіт, Азотер, БТУ-Центр, Самміт-агро та інших.

Фермерське господарство вирощує 70 різних сортів картоплі української, польської, голландської та німецької селекції.

У 2017 році ФГ «Шегедин» прийняли до Української Асоціації Виробників Картоплі. А з 2018 року господарство – член Волинської торгово-промислової палати і Торгово-промислової палати України.

Картопляні поля господарства займають площу 9 гектарів. Обабіч засіяні поля гречкою. Також їхні. Як сміються самі фермери, є куди вскочити.

На цьогорічний День поля традиційно з’їхалися аграрії з різних регіонів України, які обговорювали особливості вирощування картоплі, ділилися досвідом та переймали у інших.

Агроном із захисту рослин ТОВ "Укравіт-агро" Сергій Циганчук розповів про особливості захисту і підживлення картоплі у сезоні-2020.Керівник відділу продажу ТОВ "ТД-Гермес" Сергій Бородавко продемонтрував різні сорти картоплі компанії ІРМ "Potato", про органічне овочівництво повідав ТОВ "БТУ-Центр" агроном компанії Дмитро Черненко. А директор ТОВ "Азотер-Україна" Віктор Матрунчик представив біопрепарати компанії "Азотер" та розповів про нові технології для підвищення ефективності роботи мікроорганізмів та подолання несприятливих погодніх умов. Технічний експерт Західного регіону України Ігор Лушпанов розповів про систему захисту картоплі від ТОВ "Самміт-Агро Юкрейн".

День поля цьогоріч був цікавим, гості заходу залишились задоволеними, адже повідали багато не лише цікавої, а й корисної інформації.

Фото Володимира ЛУК’ЯНЧУКА.

Фермер Володимир Шегедин
Фермер Володимир Шегедин
вітає гостів
вітає гостів
вирощують 70 сортів картоплі
вирощують 70 сортів картоплі
діляться досвідом
діляться досвідом
Один з гостів прибув
Один з гостів прибув
9 гектарів картопляних полів
9 гектарів картопляних полів
досвід волинян цікавий
досвід волинян цікавий
 Ледве не вскочили в гречку)
Ледве не вскочили в гречку)
Дружина фермера Наталія з кумом Сергієм
Дружина фермера Наталія з кумом Сергієм


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні