В одній із волинських шкіл батьки протестують проти укрупнення класів

0
-3
В одній із волинських шкіл батьки протестують проти укрупнення класів
У Ківерцівській школі №1 хочуть об’єднати два класи в один, де навчалося 16 і 18 дітей.

Про це розповідає мама третьокласника Олена Матвєєва, пише "Суспільне".

Батьки зібралися на збори у загальноосвітній школі №1 міста Ківерці, щоб висловити своє невдоволення цим рішенням.

Керівник гуманітарного відділу Ківерцівської міської ради Микола Грибук на зборах за участю батьків третьокласників школи №1 сказав: згідно із санітарними вимогами, у цьому класі недостатньо місць для навчання дітей у період епідемії коронавірусу.

"Згідно із формулою освітньої субвенції, яка визначається для педагогічних працівників, у класі має бути 21 учень, це - середня наповнюваність школярів по ОТГ. Тому довелось об’єднали класи з кількістю до 30 учнів, а в деяких, навіть, понад 30 учнів, - каже посадовець.

Та додає, що це робиться для того, щоб не мали дірку в бюджеті з освітньої субвенції та щоб могли забезпечити навчання в сільській місцевості.

Батькам під час зборів пропонували залучити ще 9 учнів третього класу у їх школу, перевести дітей до іншого корпусу, що розташований за кількасот метрів від цього приміщення, або ж перевести дітей в інший кабінет, де вчитимуться четвертокласники.

З цим не погоджуються інші батьки, каже їх вчителька Тетяна Назарчук, адже вже вклали гроші в ремонт саме цього кабінету.

Мама школяра Олена Матвєєва каже кабінет, де з 1 вересня повинні навчатися 34 дитини малий.

"Як це навчання має відбуватися?.. Вчитель має ходити боком до останніх парт?.. Це просто нереально. Одна кватирка лише на провітрювання відкривається. Це, навіть, не беручи до уваги карантин", - каже жінка.

Зустріч батьків із керівництвом школи та Ківерцівської об’єднаної територіальної громади тривала понад дві години. Директорка Ківерцівської загальноосвітньої школи №1 Світлана Люшик каже, що знайшли компроміс.

"За ці два тижні мають провести роботу і залучити 9 учнів з інших шкіл міста. Якщо вдасться цей варіант, у школі збережуться два класи. Якщо це не вдасться, то планують перевести дітей в більше приміщення, площею більше як 50 квадратів. І там навчатимуть дітей", - каже директорка.

Мама третьокласниці Віта Бондарєва каже: якщо керівництво Ківерцівської ОТГ та школи №1 не дослухається до їх вимог і діти з 1 вересня сядуть за парти у тісному приміщенні, батьки звертатимуться до суду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні