У Шацьку незаконно торгували карликовими сомами

0
-1
У Шацьку незаконно торгували карликовими сомами
На Волині за тиждень порушники завдали збитків рибному господарстві краю на майже 14 тисяч гривень.

Про це інформує Волинський рибпатруль.

У період з 10 по 17 серпня держінспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено один протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), 11 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення), п’ять – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено два акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

"На порушників накладено 51 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 13 505 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 22 кг водних біоресурсів, з яких сім – на ринках. Також вилучено 12 од. заборонених знарядь лову та ще п’ять за актами безхазяйного майна», – розповів керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 12 серпня було виявлено незаконний збут водних біоресурсів. Інцидент стався на ринку в смт Шацьк Шацького району Волинської області. Так, четверо громадян здійснювали продаж 4 кг риби карликовий сомик без документів, які підтверджують походження риби та законність її придбання.

На чоловіків склали протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ направили до районного суду для притягнення порушників до відповідальності.

14 серпня в ході рибоохоронної роботи на озері Сірче, поблизу с. Добре Камінь-Каширського району Волинської області (ландшафтний заказник «Сірче») викрили грубе порушення Правил рибальства.
Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – мисиновою сіткою. Завдяки оперативності рибпатрульних порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На особу оформлено адмінпротокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні