Через забруднення навколишніх земель оштрафували фосфогіпсові «Білі гори» на Рівненщині

0
5
Через забруднення навколишніх земель оштрафували фосфогіпсові «Білі гори» на Рівненщині
За забруднення земель одному з найбільших підприємств Рівненщини нараховано більше 200 тисяч гривень збитків.

Про це повідомляє пресслужба Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Так, в липні поточного року працівниками Державної екологічної інспекції України із залученням працівників Державної екологічної інспекції Поліського округу проведено позапланову перевірку дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища Приватного Акціонерного Товариства «Рівнеазот».

ПАТ «Рівнеазот» - Рівненський завод мінеральних добрив, який сьогодні є одним з найбільших промислових підприємств регіону.

Під час проведення перевірки відділом інструментально – лабораторного контролю Інспекції Поліського округу були відібрані проби зі стаціонарних джерел викидів, стічних вод та проби грунтів.

За результатами лабораторних досліджень та заходів контролю виявлено ряд порушень, в тому числі забруднення земель поблизу відвалу фосфогіпсу, що є порушенням ст.35 Закону України «Про охорону земель».

Вказані порушення зафіксовані в акті перевірки, до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів притягнуто посадових осіб підприємства, розмір шкоди, заподіяної державі ПрАТ «Рівнеазот» внаслідок забруднення земель становить 233 тис. 262 грн.

Підприємству наданий припис щодо усунення виявлених порушень та направлено претензію для добровільного відшкодування заподіяної державі шкоди внаслідок забруднення земель фосфогіпсом.

У разі відмови від відшкодування, Державна екологічна інспекція Поліського округу буде змушена звернутись до суду з позовом про стягнення коштів у примусовому порядку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні