--> Робота за кордоном: куди пускають українців без трудової візи | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Робота за кордоном: куди пускають українців без трудової візи

0
-4
Робота за кордоном: куди пускають українців без трудової візи
Українці можуть виїхати на роботу в Польщу без трудової візи – тільки за наявності біометричного паспорта, навіть незважаючи на карантин. Проте такі правила не розповсюджуються для в’їзду в інші країни ЄС.

Про це розповів голова Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник у коментарі "РБК-Україна".

Він підкреслив, що заробітчани з України відіграють важливу роль на ринку праці Євросоюзу. І тут найпопулярнішим напрямком для українців залишається Польща.

"Насправді є країни, куди українці можуть заїхати на роботу на підставі біометричного паспорта. Це, наприклад, Польща, куди йде найбільший потік трудових мігрантів. Якщо у вас є роботодавець, який хоче вас взяти на роботу й надає вам так зване "освячення" або запрошення на роботу. Це все дає право заїхати в Польщу і протягом 90 днів там легально працювати", – сказав Воскобойник.

Він додав, що для роботи в Чехії вже треба буде робоча віза, але вона не дозволить працювати в інших країнах ЄС. Для Німеччини, окрім робочої візи, вже треба додати сертифікат про володіння німецькою мовою хоча б на рівні B1. Тому експерт радить зважати на окремі умови, які висуває кожна країна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні