--> В Україні зафіксували випадок сибірської виразки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні зафіксували випадок сибірської виразки

0
-6
В Україні зафіксували випадок сибірської виразки
В Одеській області підтверджено випадок сибірської виразки.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я України.

Відтак, до Одеського обласного лабораторного центру надійшло повідомлення про підозру на сибірську виразку. Під час проведення епідрозслідування встановлено, що 3 серпня 2020 року у хворого підвищилась температура тіла, на гомілці з’явився фурункул, який перейшов у виразку. За медичною допомогою не звертався. Хворий займається скуповуванням тварин для подальшого перепродажу.

Лише 7 серпня 2020 року хворий звернувся до сімейного лікаря. 11 серпня референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України методом ПЛР виділила ДНК сибірської виразки

Фахівці обласного лабораторного центру та Держпродспоживслужби вживають необхідних заходів з недопущення поширення захворювання.

Організовано медичний нагляд за контактними, проведення повного комплексу протиепідемічних і профілактичних заходів у вогнищі.

Зауважимо, що сибірка не передається від людини до людини.

Зараження людини сибіркою виникає внаслідок проникнення збудника через пошкоджену шкіру або слизові оболонки при догляді за хворими тваринами, під час обробки туш, знятті шкіри і поховання трупів загиблих тварин, при контакті з різними видами сировини, отриманої від хворих тварин, при вживанні в їжу м'яса хворих тварин, а через укуси кровосисних комах шляхами.

Не виключається зараження через грунт або предмети, забруднені збудником.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні