--> У Луцьку хочуть знести незаконну будівлю | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку хочуть знести незаконну будівлю

0
2
У Луцьку хочуть знести незаконну будівлю
Будівництво на проспекті Відродження, що відбувається з порушеннями містобудівних вимог та ДБН, має бути зупинене, а будівлю потрібно знести.

Про це повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук у фейсбуці.

«На сьогодні немає жодного повноцінно діючого державного або іншого органу з територіальними представництвами, що здійснює нагляд і контроль за будівництвом та має право здійснювати перевірки.

Так, постановою Кабміну № 218 ліквідували Державну архітектурно-будівельну інспекцію та створили Державну сервісну службу містобудування України. ДАБІ у Волинській області сьогодні фактично перебуває в стані ліквідації, а нова служба ще не запрацювала.

Постановою Кабміну № 219 утворили Державну інспекцію містобудування України та Державне агентство з технічного регулювання у містобудуванні України, які також повноцінно ще не запрацювали.

Цією ж постановою зупинили дію постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2011 р. № 553 “Про затвердження Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю”, внаслідок чого на Відділ державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради позбавлений повноважень щодо проведення перевірок та винесення приписів і штрафів.

Недобросовісні забудовники користуються цим й будують з порушеннями усіх можливих норм. Так, вказане на фото будівництво порушує вимоги щодо відстані до існуючих споруд, вимоги щодо поверховості й висотності та інші містобудівні вимоги й ДБН.

У зв‘язку з цим підготував звернення до правоохоронних органів з вимогою зупинити будівництво, що ведеться з порушеннями та ініціюю подання в суд позову від Луцької міської ради про зупинення вказаного будівництва та демонтаж збудованої з порушенням споруди», – пише посадовець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні