На Волині обговорили проблеми трьох районів: які питання озвучили керівники

0
0
На Волині обговорили проблеми трьох районів: які питання озвучили керівники
11 серпня, у Ківерцях відбулася робоча зустріч керівництва обласної державної адміністрації з представниками Ківерцівського, Луцького та Рожищенського районів.

Обласну державну адміністрацію представляли заступники голови Олександр Троханенко та Анатолій Костик, помічник патронатної служби апарату Сергій Бизов, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації і територіальних установ. Про це інформують на сайті Ківерцівської РДА.

Мета зустрічі – обговорення проблемних питань районів та напрацювання шляхів їх вирішення в найкоротші терміни.

Про проблемні питання Луцького району розповів перший заступник голови Луцької районної державної адміністрації Олександр Озінович, питання Рожищенського району озвучив голова Рожищенської райдержадміністрації Сергій Шкода.

Голова Ківерцівської міської ОТГ Володимир Жгутов коротко окреслив основні питання над якими працює громада. Зокрема, акцентував на тому, що ведеться певна робота з приведенням у відповідність до чинного законодавства мережі освітніх установ громади та їх подальшого розвитку. У зв’язку із збільшенням площі громади та чисельності її населення, збільшиться відповідно й сума видатків на утримання усіх установ, організацій, що функціонують на території ОТГ. Акцентував на важливістю роботи над наповненням дохідної частини бюджету та максимально ефективним витрачанням коштів.

Порушив Володимир Жгутов і проблемні питання водозабезпечення міста (передачі в комунальну власність Ківерцівської міської ради централізованої системи водопостачання, яка перебує на балансі виробничого структурного підрозділу «Рівненсько-Тернопільське територіальне управління» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Укрзалізниця»), земельні відносини (проведення якісного аудиту земель, що дасть можливість забезпечити потреби у виділенні земельних ділянок учасникам АТО/ООС, іншим жителям громади, які мають таку потребу, а також проведення земельних аукціонів для здійснення діяльності підприємств, установ і організацій); завершення добудови полігону твердих побутових відходів у с.Заброди; ремонт дороги Словатичі-Ківерці на ділянці «Бодячівський ліс»; збереження районної лікарні та надання якісних послуг жителям громади.

Голова районної державної адміністрації Алла Гонтар, в свою чергу, зауважила, що процес децентралізації – це в першу чергу наближення усіх послуг до людей. Тому, враховуючи наближення виборів до місцевих рад, передача адміністративних та соціальних послуг, що нині надає райдержадміністрація, до ОТГ має відбутися найближчим часом, аби люди не відчули жодних перешкод в перехідний період.

«Готуючись до сьогоднішньої зустрічі, об’їхала весь район, навіть ті села в яких не була. І була приємно вражена. Адже їдучи в напрямку Маневиччини – проводиться капітальний ремонт значної частини дороги, якісно будується 8 кілометрів дороги. Ведеться будівництво Жидичинської, Прилуцької, Журавичівської, Цуманської, Олицької амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Деякі з них уже на стадії завершення, Прилуцька – збудована. В рамках програми «Велике будівництво» продовжується робота над зведенням нової загальноосвітньої школи у селі Башлики. Такої кількості будівництва в маленьких куточках нашого краю, в селах, давно не пам’ятаю. Це дуже важливо. Хочу висловити вдячність всім та висловити сподівання на те, що співфінансування з державного бюджету продовжиться і багато добрих справ у нашому районі буде завершено», – зазначила голова райдержадміністрації Алла Гонтар.

Вона порушила також низку питань, вирішення яких потребує допомоги влади вищого рівня. Серед них відновлення унікальних радонових джерел у с.Журавичі (територія колишнього санаторію «Журавка»), які не мають аналогів в Україні – включення проєкту до програми «25 магнітів України»; ремонт ділянки дороги місцевого значенняО 030533 (від КП санаторій матері і дитини «Пролісок» до перехрестя з автодорогою Т 18-17 смт Клевань-Деражне); сприяння для залучення інвесторів, що дасть можливість збільшити кількість робочих місць, надходження до бюджету, розвитку громад.

На усі озвучені проблемні питання, представники трьох районів отримали компетентні відповіді та роз’яснення. Жодне з порушених в ході зустрічі проблемних питань, керівництво області обіцяло не залишити поза увагою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні