Як у Луцьку відбувався 14-й «Бандерштат» в умовах карантину. ФОТО

0
0
Як у Луцьку відбувався 14-й «Бандерштат» в умовах карантину. ФОТО
Цьогоріч 14-й фестиваль українського духу «Бандерштат» очікував дуже складний виклик.

В умовах розповсюдження COVID-19 та потреби дотримуватись усіх карантинних вимог лишалось тільки два шляхи: або відмовитись від фестивалю, або ж провести його онлайн, – інформує департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради.

Усе ж організатори наважились на дуже складний фестивальний формат. Критики були впевнені, що нічого не вийде і заздалегідь пророкували фестивалю невдачу.

7-9 серпня 14-й «Бандерштат» такий відбувся. Провели фестиваль в онлайн-форматі.

Організатори зберегли усі фестивальні традиції: від гутірок (гутіркова сцена) до музичної частини (музичний лайв), від спортивних до дитячих тематичних активностей, функціонувала літературна сцена, відбувалась і вечірня ватра.

Зберегли одну із основних традицій – безалкогольний формат. Ведучі дійства неодноразово наголошували на дотриманні цієї важливої вимоги.

Вкотре підтримала фестиваль Луцька міська рада, позаяк Бандерштат давно став родзинкою та візитівкою міста.

Крім традиційних подарунків учасникам гутірок та підтримки онлайн забігу «БандерRUN» Луцька міська рада цьогоріч організувала можливість перегляду фестивалю на великому екрані у кафе «Луцька Венеція», що у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Поринути у майже живу атмосферу фестивалю завдяки цьому було набагато легше.

Зустріч із друзями, горнятко кави чи чаю, теплий плед, м’які пуфи, чарівна атмосфера – такою була цьогорічна атмосфера Бандерштату.

Захід тривав за підтримки Українського культурного фонду.

Перегляд фестивалю у «Луцькій Венеції» відбувався із дотриманням усіх карантинних вимог (простір облаштований за вимогами соціальної дистанції, наявні антисептики, проводився температурний скринінг тощо).

Організатори сподіваються, що наступного року 15-й фестиваль вдасться провести у "живому" форматі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні