Уряд посилює контроль за дотриманням карантину

0
-6
Уряд посилює контроль за дотриманням карантину
У зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації уряд посилює заходи контролю за дотриманням правил карантину.

Про це 10 серпня заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час позачергового засідання державної комісії з питань ТЕБ та НС, інформує "ТСН".

Також очільник Кабміну повідомив, що до 15 вересня 2020 року кількість щоденних ПЛР-тестувань має збільшитися до 30 тисяч. Також має бути запроваджена категоризація осіб, що тестуються. Також запроваджують щоденну роботу державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Нам потрібно обов'язково окремо маркувати тести представників Нацполіції, лікарів, учителів та деяких інших категорій працівників. Так ми зможемо отримати більш детальну статистику та розуміння, в яких категоріях хвороба поширюється швидше», – зазначив глава уряду.

Своєю чергою міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що станом на сьогодні на самоізоляції перебуває понад 28 тисяч активних хворих на COVID-19 та майже 100 тисяч контактних осіб.

«У середньому на кожен випадок ми маємо по 4-5 контактних осіб. Важливо, щоб усі без винятку люди, які є контактними, перебували на самоізоляції згідно з встановленими правилами через використання застосунку «Дій вдома», – підкреслив Степанов.

За результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прем'єр-міністр доручив:

- опрацювати механізм відрядження епідеміологів Держпродспоживслужби до лабораторних центрів МОЗ для проведення епідемічних розслідувань;

- керівникам ОДА і Міністерству охорони здоров’я активізувати роботу щодо збільшення кількості ліжкомісць із підведеним киснем у лікарнях другої хвилі приймання хворих на COVID-19. Наразі у таких лікарнях наявно 10,3 тис. ліжкомісць, а також 1442 апарати штучної вентиляції легень;

- Національній поліції щоденно під час засідання Комісії надавати звітність про проведені перевірки щодо дотримання карантинних правил;

- Міністерству цифрової трансформації щоденно надавати інформацію щодо кількості встановлень застосунку «Дій вдома».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні