Кабмін закрив пункти пропуску в Крим до кінця літа

0
-1
Кабмін закрив пункти пропуску в Крим до кінця літа
Кабмін до 30 серпня закрив пункти пропуску на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом.

Про це у Telegram повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, передає "Суспільне".

Так, з 08:00 9 серпня до 08:00 30 серпня припиниться робота КПВВ "Каланчак", "Чонгар" та "Чаплинка".

Проте передбачені винятки. Прикордонники будуть пропускати громадян України та членів їх сімей:

- місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано в Автономній Республіці Крим або Севастополі, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна — на в’їзд;
- місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано за межами Автономної Республіки Крим або міста Севастополя, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна — на виїзд; які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома» Єдиного державного веб-порталу електронних послуг з моменту перетину контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і міста Севастополя та виїзду з неї;
- осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, представників дипломатичних установ та гуманітарних місій, що виїжджають з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна.

Виїзд з тимчасово окупованої території АРК і Севастополя інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Виїзд з тимчасово окупованої території АРК і Севастополя та в’їзд на неї громадян України за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням Голови Держприкордонної служби за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар сказала Суспільному Крим, що МЗС не попереджали про закриття адмінкордону.

"Ми, як і наші колеги не були проінформовані про закриття адмінкордону. І зараз з'ясовуємо, що відбувається", - сказала Джеппар.

Заступниця Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева розповіла Суспільному Крим, що представництво президента наразі не готове коментувати закриття адмінкордону.

Глава "Кримської правозахисної групи" Ольга Скрипник назвала рішення Кабміну щодо припинення роботи КПВВ з АР Крим і м. Севастополем з 9 серпня до 30 серпня дискримінаційним.

"Сьогоднішнє рішення КМУ щодо припинення роботи КПВВ з АР Крим і м. Севастополя з 9 серпня до 30 серпня дискримінаційне, антиреінтеграційне та не спрямоване на ту мету, яка зазначена у пояснювальній записці до розпорядження, - запобігання поширенню на території України COVID-19", - заявила Скрипник.

Також вона зазначила, що людей знову не попередили, а рішення приймаються в ручному режимі.

"Людей знов не попередили, закривають з неділі, коли в держорганах вихідний і нічого не вирішити, повертають практику пропуску в прив'язці до "прописки", рішення за гуманітарними підставами знову будуть прийматися в ручному режимі за погодженням з двома відомствами", - додала Скрипник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні