--> Як у Луцьку відновлюють обсерваторію. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як у Луцьку відновлюють обсерваторію. ВІДЕО

0
0
Як у Луцьку відновлюють обсерваторію. ВІДЕО
У Луцьку відновлюють обсерваторію у Палаці учнівської молоді, яка не діяла понад 30 років.

Про це розповів директор Центру технічної творчості Ігор Данильчук, передає "Суспільне".

Майже 30 років обсерваторія не працювала, все було в занедбаному стані, розповів директор Центру науково-технічної творчості та учнівської молоді Ігор Данильчук. Ця обсерваторія - одна із небагатьох, які є на теренах України. Їх невелика кількість функціонуючих, а дітей багато цікавиться астрономією, - розповідає чоловік.

Зараз в обсерваторії триває капітальний ремонт. На відновлення обсерваторії із бюджету міста виділили 800 тисяч гривень, каже Ігор Данильчук. За кошти благодійників планують придбати комп’ютерну техніку і два телескопи, щоб діти могли досліджувати небесні тіла. Зараз будівельники оздоблюють приміщення під куполом.

Слюсар Дмитро Турко, який ремонтує приміщення, каже, що тепер конструкція купола буде обертатися на 360 градусів. Міняють підшипники та внутрішню поверхню.

Приміщення луцького Палацу учнівської молоді збудували у 1973 році. Тоді на даху будівлі відкрили астрономічну лабораторію, в якій займалися вихованці станції юних техніків, розповів Петро Андрієвський. 44 роки у ПУМі він викладає малювання.

Директор Центру технічної творчості Ігор Данильчук говорить: капремонт мають завершити до 1 вересня. Продовжує: планують, щоб обсерваторія була доступною - аби і учні, і студенти і мешканці міста могли оглядати Луцьк та зоряне небо.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні