--> У Луцьку вуличні художники зашифрували символи на муралах. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку вуличні художники зашифрували символи на муралах. ВІДЕО

0
-1
У Луцьку вуличні художники зашифрували символи на муралах. ВІДЕО
Чотири стіни у Луцьку розмальовують художники у рамках Стріт-арт фестивалю "Lutsk WallKing". Назва проекту означає "король стіни".

Про це розповіла координаторка фестивалю Катерина Шкльода. Нові мурали створюють на стінах будинків центральних вулиць міста, пише "Суспільне Волині".

Мурал під назвою «Рівновага» художники завершили. Він – на одній з будівель на вулиці Шопена. Там зашифрували символи, які нагадують про будівлі, що розташовані поруч, розповіла Катерина Шкльода. Зрозуміти символізм малюнку можна не одразу, для цього треба розшифрувати «доповнену реальність».

"Це означає через мобільний додаток AR Murals, який допомагає оживити ці мурали. Тобто для цих муралів буде створена певна анімація", - розповіла координаторка проекту.

Усі мурали малюють по черзі. Зараз над картиною «Споглядання» працює вуличний художник зі Львова Тарас Довгалюк. Його малюнок прикрасить корпус Східноєвропейського національного університету. Нині, каже, виконує підготовчі роботи.

"З цією стіною я працюю сам, від самого ранку, 9-10 година і до самого вечораСкільки хватає сили і натхнення", - говорить Тарас Довгалюк.

Ще один мурал створять на стіні будинку на проспекті Волі. Що буде там – художники тримають у таємниці. Катерина Шкльода каже, що картина називатиметься «Квантовий стрибок» і її малюватимуть троє митців з Івано-Франківська.

Луцький стрітартер Андрій Присяжнюк створюватиме мурал на стіні колишнього кінотеатру «Зміна», що на вулиці Богдана Хмельницького. Зараз на цій стіні залишки старої фарби, написи, пошкоджена штукатурка.

Протягом двох тижнів усі об’єкти планують завершити. Підбиватимуть підсумки фестивалю 22-23 серпня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні