Волинянка поділилася рецептом приготування світязьких пончиків

0
4
Волинянка поділилася рецептом приготування світязьких пончиків
Господиня з Шацька Галина Омельчук поділилася рецептом приготування світязьких пончиків.

Як каже жінка, рецепт вона… вигадала, пише "Вісник".

25 років торгує пончиками

"Чогось мама і баба не пекли пончиків. Рецепт взяла з голови, все на глаз. Двадцять п’ять років працювала у кондитерському цеху на хлібозаводі. Стільки років з тістом проробити, то вже наощуп знаєш, яке має бути. На літр води даю 9 ложок цукру, 9 ложок олії, чайна ложка соди. Все кип’ятиться, додаю ще трошки сироватки, масла і маргарину по чайній ложці, щоб пахучіше було. Замішую, як густа сметана. Чекаю, щоб підійшли пончики, бо потріскаються. І печу у великій кількості олії, не менше п’яти літрів. А ще туристам готую наші світязькі манники, пиріжки з грибами, картоплею, капустою, і навіть з такою начинкою – варене яйце, зелень, рис.", – ділиться жінка.

Мамині рецепти перейняли дві дочки пані Галини, які живуть у Ковелі та Любомлі, і невістка з Києва. Коли починається сезон у кінці травня, то господиням допомагають усі домашні – хто пече, хто везе на берег, хто продає. Адже гріх пропустити таку нагоду заробити гроші. Якщо не біди чи болячки, то можна зібрати добру копійку. І дах перекрити чи машинку пральну купити.

Галина Омельчук, яка вже двадцять п’ять років торгує пончиками, минулого року, приміром, поділила гроші між дітьми – подарувала на добротні килими.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні