Прикордонники виявили чоловіків із назбираними в радіаційній зоні чорницями, які хотіли продавати

0
3
Прикордонники виявили чоловіків із назбираними в радіаційній зоні чорницями, які хотіли продавати
1 серпня прикордонники Житомирського загону спільно зі співробітниками Національної поліції виявили двох осіб, які на радіаційно забрудненій території збирали ягоди чорниці.

Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

Чоловіки, жителі села Березове, що Рівненщині, незаконно проникли на територію зони відчуження для збору «дарів природи» з метою їх подальшого продажу.

До слова, радіаційний фон території, в межах якої було виявлено ягідників більш ніж в чотири рази перевищував допустиму норму.

Індивідуальні дозиметри охоронців кордону доходили до позначки 1,21 µSv/h при нормі 0,30 µSv/h.

Наразі на правопорушників складено протоколи за ст. 46-1 КУпАП «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення». Поряд з цим прикордонники направили повідомлення до компетентних органів про виявлення ознак кримінального порушення за ст.267-1 ККУ «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки». Зібрану чорницю загальною вагою майже 40 кг вилучено.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні