Поблизу Луцька ділянку дороги, яку не ремонтували з радянських часів, виклали бруківкою

2
0
Поблизу Луцька ділянку дороги, яку не ремонтували з радянських часів, виклали бруківкою
У селі Воротнів за кошти бюджету Підгайцівської ОТГ здійснено капітальний ремонт автошляху на вулиці Гірській.

Про це повідомили на сайті Підгайцівської громади.

Значного соціально-культурного розвитку села колишньої Лищенської сільської ради зазнали у 80-х роках. Саме в цей період силами асфальтного заводу, який тоді діяв у Лищах, було покладено асфальт на вулицях населених пунктах сільради.

Лищенський сільський голова, а нині староста сіл Лище, Воротнів Віталій Шкорупський згадує, що згодом до об’єднання з Підгайцівською сільською радою на цьому відрізку дороги вулиці Гірської просто латали ями. Але капітального ремонту дороги ось уже понад 30 років не проводили за браком коштів.

Внаслідок цього на проїжджій частині утворилися тріщини, виникла ямковість, що призвело до необхідності реалізації даного проєкту.

Наразі сучасна плитка вкрила дорожнє полотно від будинку № 26 до перехрестя з вулицею Шкільною.

Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк пояснив, чому для покращення стану доріг в селах громади обирають бруківку:

«Якщо потрібно відремонтувати комунікації чи утворилася яма - вирішити ці проблеми на асфальті буде затратно. І «латання» матиме неестетичний вигляд. А бруківку при потребі можна легко демонтувати, а потім покласти назад. І вартість робіт з укладання фігурних елементів мощення нижча, ніж вартість робіт з влаштування асфальтного покриття».

Позаминулого року в селі Підгайці вперше застосували укладання бруківки на трьох вулицях – Свободи, Симиренка та Грінченка. Оцінивши всі «плюси» цього сучасного матеріалу, йому й сьогодні надають перевагу в Підгайцівській ОТГ при ремонті доріг.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А я то думав, що кладуть кругом бруківку бо голова має своє виробництво бруківки, але ні вся для людей стараються.
Відповісти
Бруківка з Крупи
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні