У Луцьку створять новий мурал

0
3
У Луцьку створять новий мурал
Вже за три дні лучани зможуть побачити новий мистецький об'єкт. На вулиці Шопена художник Сергій Радкевич малює проєкт "Рівновага".

Мурал на стіні будинку №16 з'явиться в ці дні невипадково. Художник впевнений: у тривожні часи війни, політики та тероризму нам як ніколи потрібно трохи рівноваги, пише Конкурент.

Орієнтовно на роботу піде 50 балончиків фарби. Ескізи майбутнього шедевру майстер розкривати не поспішає. Запрошує охочих слідкувати за процесом творчості.

"Це живий перформанс. У Європі, наприклад, з великою повагою ставляться до процесу роботи. Люди приходять дивитися, щось питають. Наші люди якось бояться питати", – ділиться спостереженнями Сергій.

Художник розповідає, що любить працювати сам. Адже тоді легше відчути і спланувати простір. Він намагається органічно вписати мурал у простір вулиці Шопена. М'яко, тендітно скомбінувати роботу, щоб мурал не зруйнував естетику вулиці. Завдання також стоїть у тому, щоб поєднати елементи навколишнього у майбутньому творі: військова техніка, музей, невелика річка, що протікає поруч.

"Все це я хотів би скомбінувати, і взагалі роботою передати цей момент рівноваги і спокою", – каже майстер.

До слова, Луцьк уже добре знайомий із роботами Сергія Радкевича. Зокрема, на вулиці Винниченка через дорогу від СБУ досить помітним є мурал "Святі мужі Волині" – пам'ятка про тих, хто поліг на Майдані. Інший відомий його твір - ноги зі цвяхами у галереї "Поліхрома" в "Адреналін Сіті".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні