Через пандемію коронавірусу у світі зросло забруднення масками та рукавицями

0
-1
Через пандемію коронавірусу у світі зросло забруднення масками та рукавицями
Пандемія коронавірусу привела до різкого зростання забруднення навколишнього середовища одноразовими виробами, такими як пластикові лицьові маски і флакони з дезинфікуючим засобом для рук.

Про це йдеться в поширеному в понеділок повідомленні Конференції ООН з торгівлі і розвитку (ЮНКТАД), зазначає УНН.

За оцінками експертів, в результаті прийняття обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією відбулося скорочення викидів парникових газів до 5%, але “далеко не всі заходи, спрямовані на протидію коронавірусу, отримали позитивний ефект на навколишнє середовище”.

“Наші вулиці, пляжі і океани піддалися справжньому цунамі відходів, в тому числі захисних масок, рукавичок, флаконів з дезинфікуючим засобом для рук і упаковок для продуктів харчування”, — інформували вони.

“Забруднення пластиком вже було однією з головних загроз нашій планеті до спалаху коронавірусу”, — зазначила директор департаменту міжнародної торгівлі ЮНКТАД Памела Коук-Хемілтон. За її словами, “раптовий сплеск щоденного споживання виробів, покликаних забезпечити безпеку людей і зупинити хворобу, значно погіршив ситуацію”.

Так, світові продажі одноразових масок злетіли з приблизно 800 млн доларів в 2019 році до 166 млрд доларів в 2020-му. “Але це лише частина проблеми. В результаті соціального дистанціювання різко зросла щоденна кількість доставок продуктів харчування на будинок, загорнутих в численні пакувальні матеріали. Внаслідок цього у багато разів зріс обсяг пластикових відходів”, — сказано в доповіді ЮНКТАД.
Теги: пандемія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні