--> Чому на популярному озері в Шацькому районі встановили паркан та ціну на купання | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому на популярному озері в Шацькому районі встановили паркан та ціну на купання

0
4
Чому на популярному озері в Шацькому районі встановили паркан та ціну на купання
Потрапити на пляж санаторію "Лісова пісня" тепер можна тільки за гроші. Пропуск на територію пляжу коштує всього 15 гривень, і діє весь день. Однак, навіть така порівняно невисока ціна обурює деяких відпочивальників.

Про те, чому доступ до водойми у цій частині обмежили, і чому відпочивати на "лікувальному" пляжі платно – розповіла директорка санаторію Руслана Дибель, передає ІА "Конкурент".

За словами жінки, введенню плати за доступ до пляжу посприяв карантин. Таким чином у закладі можуть відрегулювати кількість людей на пляжі. Руслана Дибель розповідає, що, згідно з правилами карантину, одночасно на пляжі можуть перебувати близько 500 відвідувачів.

"У нас обгороджений весь санаторій. Це умова отримання дозволу на роботу у час карантину. Наш санаторій не державний, а комунальний, і гроші ми заробляємо безпосередньо продажем своїх послуг. Одна із послуг – "Лікувальний пляж". У нас є положення про пляж, де вказано чітко те, що люди, які приїжджають сюди за путівками, перебувають на пляжі безкоштовно. Також безкоштовним він є для наших працівників, і жителів Гаївки.

Вхід до водойми ми не перекрили. Ми разом із селом Гаївка зробили за нашим парканом велику широку стежку, якою люди можуть потрапити безпосередньо до великого пляжу і водного плеса. Але розумієте, люди чомусь хочуть зайти на пляж, де є все: медична допомога, рятівна служба, роздягалки, туалети і лежаки, де прибираюь сміття. Вони хочуть зайти сюди, і навіть не заплатити 15 гривень", – розповідає жінка.

Ціна послуги, переконує директорка санаторію, дуже ліберальна, і абсолютно не відповідає вартості. Адже ідеться про надання медичної допомоги, послуги рятівника, безкоштовний туалет, безкоштовне використання лежаків, роздягалок, прибирання пляжу.

Довідково:

У змінах до статті 88 закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування" закріплене право санаторіїв обмежувати доступ громадян до частини водойми.

"Громадянам забезпечується безперешкодний та безоплатний доступ до узбережжя морів, морських заток, лиманів та островів у внутрішніх морських водах у межах пляжної зони, до берегів річок, водойм та островів для загального водокористування, крім земель охоронних зон, зон санітарної охорони, санітарно-захисних зон та зон особливого режиму використання земель, а також земельних ділянок, на яких розташовані:

- гідротехнічні, гідрометричні та лінійні споруди;
- об’єкти підвищеної небезпеки;
- пансіонати, об’єкти реабілітації, спорту, санаторії та інші лікувально-оздоровчі заклади, дитячі оздоровчі табори, що мають відповідні передбачені законом документи на споруди та на провадження відповідної діяльності;
- об’єкти природно-заповідного фонду, об’єкти культурної спадщини.

Обмеження доступу громадян у будь-який спосіб (у тому числі шляхом влаштування огорож або інших конструкцій) до узбережжя водних об’єктів на земельних ділянках прибережних захисних смуг, що перебувають у користуванні юридичних або фізичних осіб, а також справляння за нього плати є підставою для припинення права користування земельними ділянками прибережних захисних смуг за рішенням суду".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні