--> У Луцьку та районі шукатимуть і аналізуватимуть причини поширення COVID-19 | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку та районі шукатимуть і аналізуватимуть причини поширення COVID-19

1
-3
У Луцьку та районі шукатимуть і аналізуватимуть причини поширення COVID-19
Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 на Волині перевищує рекомендований.

Про це інформує пресслужба Волинської обласної державної адміністрації.

Продовжити, запроваджені на території області протиепідемічні заходи щодо недопущення поширення коронавірусної хвороби COVID-19 та провести позапланові обстеження закладів на дотримання карантину вирішили на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулася у п'ятницю, 24 липня.

Окрім цього, головам місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у містах та районах необхідно провести детальний аналіз причин поширення коронавірусної хвороби та затвердити план протиепідемічних заходів щодо мінімізації наслідків поширення інфекції. Особливо це стосується Луцького району та м.Луцька, де зараз нині зосереджено 75% із зареєстрованих в області випадків COVID-19.

Прийняті заходи зумовлені тим, що в області досі з 4 визначених критеріїв, невідповідність відбувається по коефіцієнту виявлення випадків інфікування COVID-19, який перевищує рекомендований (11%).
Протягом останнього тижня він коливається в межах 14,3%-18,6% і на сьогодні становить 16,7%. У зв’язку із цим область не може перейти до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення обмежень.

Як поінформувала головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, на сьогодні стан захворюваності на COVID-19 в області поступово стабілізується. Щоденно лікарями-епідеміологами вивчається відповідність епідемічної ситуації визначеним Постановою КМ від 17.06.2020 № 500 критеріям. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.
Усі інші показники не перевищують рекомендовані і відповідно становлять:

– показник динаміки випадків інфікування - мінус 4,4% (при рекомендованому не більше + 10%).
– абсолютна кількість нових інфікувань за останній тиждень зменшилась на 7% і становить 257 випадків проти 272 попереднього тижня.
– кількість хворих із діагнозом «Пневмонія» знаходиться на сталому рівні.

Протягом останнього тижня кількість активних хворих в області вдвічі менша ніж кількість завершених випадків. Відсоток завершених випадків становить 73%, одужало понад 2,4 тис. волинян, в тому числі 87 за останню добу.

Серед одужавших – 156 дітей (70% від числа захворілих) та 374 медичних працівників (78%).

Показник завантаженості ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 знаходиться на приблизно одному рівні і становить 37,3% (рекомендований – не більше 50%).

Показник середньої кількості тестувань методом ПЛР та ІФА (сумарно) становить 74,5 на 100 тисяч населення (при рекомендованому не менше ніж 24 на 100 тис. населення).

Також Наталія Янко повідомила, що 22 липня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо продовження адаптивного карантину до 31 серпня задля уникнення досягнення піків захворювань і перевантаження системи охорони здоров’я.

У залежності від епідемічної ситуації у регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях – районах, встановлюється зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Рівень визначається автоматизованим програмним забезпеченням на основі визначених алгоритмів та зібраних даних та затверджується Національною комісією ТЕБ та НС.
При цьому навіть для «зеленої зони» продовжують діяти певні карантинні обмеження, а саме:

- у громадських будівлях обов'язковим є носіння маски або респіратора;

- проведення масових заходів може відбуватися за умови перебування не більше 1 особи на 5 кв. метрів;

- кінотеатри мають бути заповнені не більше, ніж на 50%;

- пасажирські перевезення мають відбуватися тільки для пасажирів на сидячих місцях.

Дана постанова вступить в дію з 01 серпня 2020 року.

Тож за результатами засідання регіональної комісії ТЕБ та НС в області вирішили не послаблювати карантин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хай і далі не контролюють транспорт. Люди без масок, пхаються, стоять і дихають над головою. А потім думають, чому поширюється вірус.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні