--> На Волині двоє людей попеклися борщівником. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині двоє людей попеклися борщівником. ВІДЕО

0
5
На Волині двоє людей попеклися борщівником. ВІДЕО
Отруйний борщівник росте на 132 гектарах волинських земель. Цьогоріч двоє краян отримали опіки через небезпечну рослину.

Про це в коментарі Суспільному Волині розповіла начальниця відділу Держпродспоживслужби області Світлана Клімчук.

Заступник директора Луцької міської клінічної лікарні Андрій Смольянінов розповів, що до обласного опікового центру цьогоріч через ураження борщівником звернулося двоє волинян, обох уже виписали з лікарні.

В області розроблені спеціальні програми зі знищення борщівника, у 7 об'єднаних територіальних громадах, розповіла начальниця відділу Держпродспоживслужби в області Світлана Клімчук.

У бюджеті Княгинінівської громади на боротьбу з борщівником запланували виділити 55 тисяч гривень.



Борщівник росте цілими хащами, виростає до 3-х метрів. На вигляд, як велетенський кріп. Навіть найменший дотик до отруйної рослини спричиняє опіки.

Волинянину Василю Куцику три тижні тому з борщівника на руку впала роса: "Пішов опік. Набряк", – розповідає чоловік.

"Якщо ви доторкнулися до борщівника, то потрібно зверху, уражену ділянку тіла, накрити тканиною, щоб не потрапляло ультрафіолетове проміння та обробити спиртовим розчином", – радить заступниця директорки Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Оксана Пузняк. Таким чином можна запобігти опікам.

Побачити борщівник можна обабіч автошляхів, річок, біля людських городів. Ще 30 років тому борщівником Сосновського годували тварин, його спеціально для цього вирощували. Зараз борщівник став бур’яном.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні