Як Луцьк оговтується після спецоперації зі звільнення заручників. ВІДЕО

0
-3
Як Луцьк оговтується після спецоперації зі звільнення заручників. ВІДЕО
Усю ніч на Театральному майдані, де майже 13 годин утримували автобус із заручниками, працювали криміналісти. Орієнтовно о 6 ранку з площі забрали обстріляний автобус.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

"Наразі 13 заручників вже вдома, їх опитували до першої ночі. Чоловік, який захопив автобус, – у слідчому ізоляторі. Міру запобіжного заходу Максиму Кривошу оберуть завтра", – розповіла речниця Нацполіції Ольга Бузулук.

З 7 години ранку на Театральному майдані у Луцьку працювали комунальники. На центральній площі осталося лиш розбите скло з автобуса.

Також прибиральники розповіли, що на площі лишилися особисті речі заручників: "Дівчата покинули якусь водичку, свої рукавички. Знущатися над людьми, які без води і їжі, страшно. Хай воно не повторюється", – каже комунальниця Любов Шевчук.

З ранку у центрі Луцька відновили рух громадського транспорту - їздять маршрутки та тролейбуси. Лучани йдуть на роботу, перекритим напередодні Театральним майданом.

О 9 годині у центральній частині міста відновили роботу усі магазини, кафе та установи, які через спецоперацію учора не працювали.



Нагадаємо, вранці 21 липня озброєний чоловік захопив заручників та забарикадувався в рейсовому автобусі "Еталон" на центральній площі Луцька. Він здійснив два постріли в бік правоохоронців та кинув гранату, яка не здетонувала. Коли чоловік намагався поцілити в дрон СБУ, біля автобусу вибухнув, ймовірно, вибуховий пакет.

Захоплений автобус їхав із села Красилівка Камінь-Каширського району. Далі автобус рушав до міста Берестечко Горохівського району, по дорозі мав заїхати на "Луцьку автостанцію №1", що на вулиці Львівській, а опинився на Театральному майдані міста з заручниками.
Невдовзі автобус оточили спецпризначенці, телефоном вони вели з чоловіком перемовини. Паралельно той розміщував дописи на своїх сторінках у соцмережах.

Чоловік представився правоохоронцям Максимом Плохим, який є автором книги "Філософія злочинця", де він розповідає про життя за ґратами.

Насправді чоловіка звати Максим Кривош, він народився у листопаді 1975 року в селищі Гай Оренбузької області Росії. У минулому Кривош відбув два терміни ув'язнення за незаконне зберігання та поводження зі зброєю, а також бандитизм та вимагання.

Правоохоронці домовилися із Кривошем про передачу заручникам води. Тим часом управління Служби безпеки на Волині відкрило кримінальне провадження щодо події.

Об 22:00 усіх заручників звільнили. Чоловіка, який утримував їх силою затримали. За даними поліції травмованих серед заручників немає. Станом на першу ночі, після проведення першочергових слідчих дій, людей відпустили додому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні