На Волині з озера в заказнику вилучили 11 безгосподарських риболовних сіток

0
3
На Волині з озера в заказнику вилучили 11 безгосподарських риболовних сіток
У період з 13 по 20 липня держінспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 17 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. У результаті складено 10 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформлено шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомили в пресслужбі Рибоохоронного патруля Волині.

«За цей період на порушників накладено 510 грн, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили одну од. заборонених знарядь лову у порушників та 32 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

15 липня під час рибоохоронної роботи на озері Оріхівське на території гідрологічного заказника «Оріхівський» Ратнівського району Волинської області виявлено заборонені знаряддя лову. З водойми вилучено 11 безгосподарських сіток, загальною довжиною 520 метрів. У сітках знаходилися водні біоресурси: карась сріблястий – 40 екз. , які в живому стані повернуто у водне середовище. Попереджено збитків на суму 1200 грн. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучено.

19 липня порушення виявили на озері Пулемецьке, поблизу села Пульмо Шацького району. Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – мисиновою сіткою. У сітці знаходилися водні біоресурси: 7 екз. карася сріблястого, які у живому вигляді повернено у природне середовище.

На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні