Волинянин інфікував вірусами комп'ютери в Австрії та вимагав «викуп»

0
8
Волинянин інфікував вірусами комп'ютери в Австрії та вимагав «викуп»
Волинянин здійснив втручання в роботу комп’ютерів на території Австрії.

Про це інформують у пресслужбі кіберполіції.

Співробітники кіберполіції спільно зі слідчими Луцького відділу поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області, припинили злочину діяльність місцевого жителя.

Кіберполіція встановила, що зловмисник створив шкідливе програмне забезпечення, яке шифрувало дані користувачів. Після інфікування комп’ютерної техніки користувачам надходило повідомлення про необхідність сплати «викупу». За відновлення даних зловмисник вимагав від 600 до тисячі доларів США. Потерпілі мали переказувати гроші на криптовалютний гаманець фігуранта. Жертвами хакера стали як державні установи, так і звичайні користувачі.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання чоловіка. За результатами обшуку вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, жорсткі диски. Вилучені речові докази направлено на проведення відповідних експертиз. Наразі встановлюється повне коло потерпілих осіб.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене статтею, – позбавлення волі на строк до двох років. Слідчі дії тривають.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні