NASA показали відео з рідкісною кометою Neowise. ВІДЕО

0
5
NASA показали відео з рідкісною кометою Neowise. ВІДЕО
Національне аерокосмічне агентство США показало фотографії комети Neowise з борту Міжнародної космічної станції, на основі який художник потім створив відео польоту космічного тіла.

Як повідомив Business Insider, що ролик NASA був змонтований на основі знімків космонавтів. Комету зняли перед світанком на обрії, коли Міжнародна космічна станція пролітала над Близьким Сходом. 550 фотографій було зроблено за сім хвилин.

Для того, щоб зробити довшим відео з такою малою кількістю фотографій, художник-графік Шон Доран звів знімки та створив плавне відтворення польоту комети.

Довідка. C/2020 F3 (NEOWISE) – ретроградна (рухається навколо Сонця в напрямі, протилежному напрямку його обертання) комета з майже параболічною орбітою. Її побачили 27 березня 2020–го в інфрачервоний телескоп NEOWISE. Найближче до Сонця комета проходила 3 липня – в 44,1 млн км від світила. Афелій – 81,4-107,7 млрд км. Діаметр ядра – приблизно 5 км.

Що відомо
Комета Neowise є однією з небагатьох комет 21-го століття, яку можна побачити неозброєним оком.

Найближче до Землі комета опиниться 23 липня, але все ще перебуватиме на відстані 103 мільйони кілометрів. Її можна побачити раз на 6800 років.

NASA оприлюднило нові правила щодо захисту Марсу та Місяця від земних форм життя.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні