У Луцьку розпочали чистити біологічні ставки на очисних спорудах. ФОТО

0
9
У Луцьку розпочали чистити біологічні ставки на очисних спорудах. ФОТО
Вперше за 47 років розпочато роботи з очищення біологічних ставків на очисних спорудах КП “Луцькводоканал”.

Про це інформує пресслужба Луцькради.

13 липня перший заступник міського голови Григорій Недопад та радник міського голови Ігор Поліщук побували на очисних спорудах КП “Луцькводоканал”, де побачили роботи, що здійснюють для їх модернізації.

Директор КП “Луцькводоканал” Віктор Гуменюк розповів, що тут, вперше за 47 років, було розпочато роботи з очищення біологічних ставків.

Такі заходи дозволять забезпечити кращу фільтрацію стоків та знизять навантаження на очисні споруди. Додаткове прискорення зневоднення мулових майданчиків та очистки зворотніх мулових вод вдасться забезпечити за рахунок спеціальних речовин-коагулянтів.

Окрім того, замінено старе обладнання на нове, зокрема: на повітряно-муловій станції встановлено нову повітродувку KUBICEK, замінено насосний агрегат, відремонтовано двигун, покрівлю та ін. До кінця цього року передбачено заміну насосних агрегатів на повітродувно-муловій станції, насосній станції сирого осаду та насосній станції рециркуляції, реконструкцію дренажної насосної станції під встановлення обладнання дозування реагентів для очистки стічних вод, заміну вентиляційної системи.

“Перша черга очисних споруд була введена у експлуатацію 1973 року, друга – 1978 року. Протягом цього часу не відбувалося кардинальних фінансових вкладень в оновлення обладнання, очистку біоставків. Сьогодні ми побачили поліпшення, які були зроблені за останній рік", – сказав радник міського голови Ігор Поліщук.

За його словами, наступного тижня презентують проєкт комплексної реконструкції очисних споруд, над яктм працювали роками. Для цього, у співпраці з Європейським інвестиційним банком, буде отримано кредит у розмірі 11 млн євро.

"Мусимо планувати на 30-40 років уперед, адже ця реконструкція стане найбільш масштабною за усю історії існування очисних споруд”, – розповів Ігор Поліщук.

Директор КП “Луцькводоканал” додав, що першочергово планується реконструювати усю будівельну та технологічну частину. Планово має бути збудована станція зневоднення сухого осаду, що дозволить перейти від мулових карт до більш сучасної та закритої технології роботи.

“За умови підписання субкредитного договору на початку наступного року зможемо оголосити тендер на реконструкцію очисних споруд. Це надзвичайно велика кількість об’єктів, масштабні та складні роботи, до яких буде залучено європейські компанії із необхідним досвідом. В Україні за останні 30 років не було побудовано жодних споруд такого масштабу”, – зазначив Віктор Гуменюк.








Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні