--> Туристичні місці Володимира покажуть у 3D-форматі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Туристичні місці Володимира покажуть у 3D-форматі

0
2
Туристичні місці Володимира покажуть у 3D-форматі
Представники GOOGLE STREETVIEW та студії IDRON STUDIO оцифрували 4 цікавих об’єкти Володимира-Волинського.

Під час зустрічі представників туристичної галузі з Президентом України Володимиром Зеленським та головою Державного агентства розвитку туризму Мар’яною Олеськів в Кам’янці-Подільському визначили напрямки розвитку туризму та представили концепцію “туристичних магнітів” України, повідомляють на офіційному сайті міста.

У Волинській області головні “магніти”, якими планують приваблювати туристів, – це Луцький замок, історико-культурний заповідник “Стародавній Володимир”, село Сваловичі та національний парк “Прип’ять – Стохід”, селище Олика та резиденція Радзивілів, Шацькі озера з їх перлиною – Світязем.

До переліку об’єктів Володимира-Волинського, 3D-версію яких можна буде побачити згодом, потрапили і пам’ятка археології національного значення – городище “Вали”, культурний простір “Князівський шлях до трону” та три пам’ятки архітектури національного значення: Комплекс Успенського собору, Собор Різдва Христового, костел Іоакима та Анни.

“Спочатку у Володимирі планували оцифрувати 2 пам’ятки, але, комунікуючи з GOOGLE STREETVIEW, ми домовилися про безкоштовне оцифрування двох додаткових об’єктів – Собору Різдва Христового разом з підземною церквою усипальницею та костел Іоакима і Анни. Зображення будуть клікабельні і ми зможемо їх оглянути на 360 градусів всередині і ззовні, з висоти пташиного польоту. Відповідно, ця оцифровка стане за основу для створення 3D-брошурки для віртуальних подорожей.

Загалом цифровані об’єкти можна використовувати по-різному. Наприклад, створити 3D-модель та застосувати її для реставраційних і будівельних робіт.

На основі готових даних можна розробляти туристичні путівники з елементами доповненої і віртуальної реальності, використовувати їх під час створення онлайн-гідів, 3D-мап та навіть сувенірної продукції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні