Чоловік з Волині зібрав майже 4 тисячі ручок з усього світу

1
1
Чоловік з Волині зібрав майже 4 тисячі ручок з усього світу
Колекціонуванням ручок Федір Петручик з Ратного захопився 24 роки тому. Колеги, знайомі та друзі знали, що він любить писати гарними ручками. Тож коли поверталися з відряджень, з різних країн, везли подарунки для поповнення колекції.

Має ручки Федір Микитович з Америки, Франції, Німеччини, Індії та ще бозна-звідки, хоч сам за кордоном... ніколи не був. Свою колекцію – 2155 ручок – не залишив у Москві, де жив і працював, а перевіз у 2017 році на рідну Ратнівщину, пише «Вісник».

Колекціонує Федір Микитович й по сьогодні, і його колекція уже налічує 3814 ручок! Вони складені у дипломатах, коробках, дорогі – у гарних футлярах. Але кожна оригінальна. Інколи й не одразу здогадаєшся, що це ручки, бо зроблені у формі брелоків, вентилятора, сірника, помади, цигарки, мушлі, гарбуза, з мультиплікаційними, українськими патріотичними орнаментами, чорнильні та ще багато інших.

Пам’ятає Федір Микитович і свою першу ручку – це була дерев’яна з пером, яку вмочували в чорнило. Її подарувала колега. Тож так виходить, що кожна ручка для колекціонера – це спогад минулого.

– Тепло рідного краю беріг на чужині тридцять сім років, – розповідає Федір Микитович. – Так склалося життя, що жив та працював у далекій Росії. А досяг пенсійного віку і реалізував свою мрію – повернувся додому в Україну. Родом я із села Жиричі, а вирішив оселитися у Ратному. Придбав квартиру, облаштувався.

Федір Микитович вражає позитивним настроєм, запалом, ентузіазмом у свої 64 роки. Відбулася вже й персональна виставка колекціонера у центральній районній бібліо­теці. Охоче він зголосився співати у народному аматорському хорі ветеранів праці «Журавлі», бо свого часу був солістом, співав в ансамблі під керівництвом заслуженої артистки Маргарити Шагинян, артистки театру оперети. І може годинами розповідати про свою колекцію та висловлювати захоплення селищем Ратне та ратнівчанами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вражає. Ручки бувають навіть дуже цінні https://auction.violity.com/auction/1934-ruchki?show_type=1&order=31. Так що це не просто хобі, а свого роду інвестиція
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні