Відомо, коли українці зможуть поїхати в ЄС і від чого це залежить

0
3
Відомо, коли українці зможуть поїхати в ЄС і від чого це залежить
У МЗС України працюють над тим, щоб українці щонайшвидше могли вільно подорожувати світом.

Про це пише "24 канал".

Однак наразі кількість хворих на COVID-19 на 100 тисяч населення в Україні у рази перевищує цей показник в європейських країнах. Зняття обмежень на в'їзд в Шенгенську зону розглядатимуть, коли він хоча б дорівнюватиме середньому по ЄС.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба провів переговори усіма іноземними візаві щодо механізмів, як максимально спростити рух між країнами в коронавірусній реальності. Про це міністр заявив в інтерв’ю "Сегодня".

За його словами, міністерство працює над тим, аби щонайшвидше зняти обмеження і відновити повноцінний та вільний рух українців країнами світу.

"На жаль, наразі цифри в Україні невтішні. За останніми даними, у нас 62 хворих на 100 тисяч населення", – зазначив Кулеба.

Водночас у Європі цей показник становить 16,3 людини на 100 тисяч населення.

Міністр наголосив, що про зняття обмежень на в'їзд в Шенгенську зону можна буде говорити після того, як показник в Україні буде або рівним середньому по ЄС, або ж меншим.

Саме ці дані є ключовою вимогою. Кулеба додав, що все в руках самих українців. Тому карантинних обмежень обов’язково слід дотримуватися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні