--> З наступного року майбутні офіцери здаватимуть фізпідготовку за стандартами НАТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З наступного року майбутні офіцери здаватимуть фізпідготовку за стандартами НАТО

0
-1
З наступного року майбутні офіцери здаватимуть фізпідготовку за стандартами НАТО
З діючих нормативів планують прибрати «стометрівку» і підтягування на перекладині.

Рівень фізичної підготовки випускників вищих військових навачальних закладів з 2021 року визначатимуть за стандартами НАТО, повідомляє «Армія Infrom».

За словами начальника служби фізкультури і спорту Командування Сухопутних військ Збройних сил України Владислава Суспа, до кінця року в армії планують остаточно відмовитися від радянської системи оцінювання рівня фізпідготовки курсантів.

Зокрема, для випускників-лейтенантів планують ввести вправи військово-прикладної спрямованості: подолання різних перешкод зі зброєю й у військовому спорядженні, кроссфіт, різні силові навантаження тощо.

З діючих нормативів командування має намір прибрати традиційні біг на 100 метрів і підтягування на перекладині.

До кінця року в усіх структурних підрозділах Сухопутних військ і в Національній академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного проведуть експерименти із запровадженням нових стандартів.

Такі експерименти вже тривають у Повітряних силах ЗСУ на базі Теребовлянського зенітного ракетного полку повітряного командування «Захід» в Одеській області.

Читайте також: Харківські курсанти вперше піднялися в небо у Прикарпатті

Нагадаємо, в грудні минулого року Верховна Рада прийняла в першому читанні поправки в закон "Про оборону України", включивши в нього поняття "військова стандартизація", "військовий стандарт", "стандарт НАТО", "стандарт у сфері оборони держави-члена НАТО", "орган військової стандартизації" та їх тлумачення.

У грудні 2016 року Генеральний штаб ЗСУ завершив розробку Державної програми розвитку Збройних сил України на період до 2020 року, що передбачає перехід української армії до повної взаємосумісності з силами НАТО.

У червні того ж року президент Петро Порошенко підписав Стратегічний оборонний бюлетень України – документ оборонного планування, розроблений з метою визначення основних напрямків реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року, який передбачає курс на інтеграцію України до НАТО.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні