--> Ковельські хірурги врятували чоловіку життя, зробивши надскладну операцію на серці. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ковельські хірурги врятували чоловіку життя, зробивши надскладну операцію на серці. ФОТО

0
-4
Ковельські хірурги врятували чоловіку життя, зробивши надскладну операцію на серці. ФОТО
Центр кардіохірургії Ковельського МТМО запрацював на повну потужність. Протягом тижня лікарі зробили кілька складних операцій на відкритому серці. Заплановано ще більше двадцяти оперативних втручань до кінця місяця.

Про це повідомили на сторінці Ковельського МТМО у фейсбуці.

"Постійно важко дихати, задихаюся", "Не можу вільно пересуватись навіть по власній квартирі". Такими були скарги 45-річного пацієнта, якому хірурги Ковельського МТМО нещодавно протезували аортальний клапан.

Він народився з вадою серця – двостулковий аортальний клапан (до речі для повноцінного функціонування потрібно три стулки), та після перенесеного інфекційного ендокардиту у нього виникла поєднана аортальна вада з переважанням стенозу. Єдиним шансом на повноцінне життя була операція.

Команда ковельських лікарів на чолі з завідувачем Центру кардіохірургії Танським Володимиром Георгійовичем успішно зробили протезування аортального клапану – замінили пошкоджений аортальний клапан на механічний протез Planix 25. Операція тривала близько 8 годин.

Пацієнт наразі почуває себе задовільно та проходить реабілітацію.
Вже будує активні плани на майбутнє та дуже вдячний лікарям за врятоване здоров’я та можливість жити повноцінним життям.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні