--> Євросоюз затвердив нові правила для далекобійників: що зміниться | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Євросоюз затвердив нові правила для далекобійників: що зміниться

0
4
Євросоюз затвердив нові правила для далекобійників: що зміниться
У Європейському Союзі затвердили нові вимоги до оплати праці далекобійників і умови щодо відпочинку водіїв фур. Впроваджувати всі нововведення будуть протягом семи років.

Як повідомляє "Суспільне" з посиланням на "DW", за допомогою нововведень у ЄС хочуть покращити умови роботи водіїв та покласти край практиці, яка негативно впливає на конкуренцію на ринку автоперевезень.

Згідно з новими правилами, під час міжнародних перевезень можливими будуть два скорочені щотижневі відпочинки підряд. Компенсований час відпочинку розбивати не можна.

Зазначається, що відпочинок тривалістю понад 45 годин компаніям-перевізникам доведеться організовувати лише за межами автомобіля. Оплачувати приміщення для відпочинку буде працедавець. У цих приміщеннях повинні бути "адекватні" місця для сну та санвузли. Під час організації ночівлі доведеться враховувати й стать водіїв.

Крім того, транспортні компанії повинні будуть організувати роботу водіїв так, щоб ті мали час побути вдома не менш як тиждень на кожні чотири тижні роботи.

Повідомляється, що для того, аби водії могли безпечно й комфортно відпочивати під час поїздки, у ЄС хочуть обладнати мережу сертифікованих майданчиків для паркування.

Щодо оплати праці, то згідно з правилами, громадяни ЄС, маючи робоче місце в одній країні, можуть бути відряджені працювати в іншій. Тепер тим далекобійникам, яких будуть відряджати на роботу за кордон, треба буде платити більшу зарплату, якщо вони працюватимуть у багатших країнах Євросоюзу.

За даними видання, нові правила також покликані покласти край практиці, коли компанії з бідніших країн організовують перевезення у багатших державах ЄС. Зокрема фірмам доведеться мати повноцінний офіс з персоналом і флотом автомобілів у країні, де вони надають послуги, а також платити у цій країні податки. Водії також повинні бути приписані до центру операцій у країні надання послуг.

Щоб контролювати дотримання правил, компанії зобов'язані встановити на кожному автомобілі "розумні" тахографи - супутникові навігатори.

У виданні зазначили, що нові правила будуть діяти й далекобійників не з країн ЄС, зокрема українські водії зможуть більше заробляти на території ЄС. Тому незабаром Євросоюз почне переговори з третіми країнами щодо закріплення правил, еквівалентних ухваленим нововведенням.

Впроваджувати всі нововведення будуть поступово до 2026 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні