--> За добу п'ятьох волинян ошукали аферисти | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

За добу п'ятьох волинян ошукали аферисти

0
-1
За добу п'ятьох волинян ошукали аферисти
Минулої доби до підрозділів поліції Волині звернулося п’ятеро волинян із заявами про шахрайства. За усіма фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють осіб, які причетних до скоєння цих правопорушень.

Про це інформує пресслужба ГУНП у Волинській області.

Шахраї ошукали громадян у різні способи. У двох випадках зловмисники виманили гроші волинян під приводом купівлі пального та породного собаки через мережу Інтернет. Потерпілі перерахували кошти, проте придбаних покупок не отримали.

Жителі Горохова та Ковеля під приводом працевлаштування та отримання кредиту перерахували зловмисникам загалом понад 8 тис. грн.

Лучанка повідомила псевдопрацівнику банку конфіденційну інформацію внаслідок чого з її кредитної картки зняли понад 9 тис. грн..

Поліція вкотре застерігає громадян та надає декілька порад як вберегтися від шахраїв:

- будьте пильними і ні в якому разі не повідомляйте номерів банківської карти, чи номерів CVV2-коду третім особам;

- будь-які покупки в мережі Інтернет відправляйте чи отримуйте накладеним платежем або здійснюйте їх під час особистої зустрічі;

- проводьте платежі в інтернеті тільки через перевірені сайти. Не ризикуйте оплачувати рахунки через незнайомі ресурси, тим більше, якщо комісія підозріло низька;

- коли вказують номер карти для передоплати, радимо зайти на сайт кіберполіції, де в розділі «STOP FRAUD» ви можете перевірити зазначений продавцем рахунок, чи не входить він до переліку шахрайських;

- завжди ігноруйте дзвінки і SMS з проханням кудись передзвонити або оплатити відправку вашого виграшу;

Якщо ж ви все-таки постраждали від дій шахраїв, одразу телефонуйте до поліції за номером «102».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні