--> Першу посаду в Кабміні лучанин «продав» ще 4 роки тому: деталі резонансу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Першу посаду в Кабміні лучанин «продав» ще 4 роки тому: деталі резонансу

0
7
Першу посаду в Кабміні лучанин «продав» ще 4 роки тому: деталі резонансу
Лучанин, якого підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах через «продаж» міністерських посад в уряді України, першу таку махінацію здійснив ще у травні 2016 року.

Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду про обрання йому запобіжного заходу, повідомляє інформаційне агентство Волиньpost.

Зокрема, у документі йдеться про те, що у травні 2016 року підозрюваний, перебуваючи в готельному комплексі «Рест Парк», отримав 100 000 доларів США завдатку від громадянина, якому той пообіцяв працевлаштувати його на одну з найвищих посад у Кабміні.

Далі знову ж таки у травні чотири роки тому, перебуваючи вже у готелі «Либідь» в Києві, лучанин отримав ще 50 000 доларів від того ж таки громадянина.

Наступний епізод стосується вже липня цього року. Про нього повідомляли волинські правоохоронці. 3 липня, перебуваючи у Луцьку на проїзній частині поблизу кафе «Льох у свата», чоловік намагався виманити у ще одного громадянина 200 000 доларів, що еквівалентно на той момент, згідно з офіційним курсом Національного банку України, 5 436 000 гривень. Чоловік, якому лучанин пообіцяв посаду, добровільно передав ці гроші при зустрічі. Але «на гарячому» злочинця затримала поліція.

Зауважимо, у ЗМІ повідомили ім'я шахрая. Це лідер Демократичної партії у Луцьку Іван Братченя, який є також очільником підприємств «Гомін» та «РОДОЛ і В».

Правопорушник налагодив цілу злочинну схему: він представлявся від імені британської організації «Групи Ротшильда», застосовував психологічні маніпуляції та входив таким чином у довіру до своїх «клієнтів».

Серед вилученого під час затримання фігурують такі речі: заява потерпілого про вступ до закритої «групи Масонів», перстень «печатка Масонів», і, власне, гроші.

Зазначимо, що суд обрав підозрюваному у шахрайстві в особливо великих розмірах волинянину запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із визначенням застави у понад 1 млн 260 тис. грн
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні