Показали колишній ґрунтовий міжнародний шлях через волинські ліси. ФОТО

0
-2
Показали колишній ґрунтовий міжнародний шлях через волинські ліси. ФОТО
До будівництва на Волині відомої «Варшавки» існувала ще одна дорога, яка сполучала Ковель з Києвом.

Про це пише луцький дизайнер і фотограф Андрій Михайлов у групі «Волинь Велика / Great Volyn’» у фейсбуці.

Також опублікував фотознімки того, як сьогодні виглядає старий шлях на волинському Поліссі.

"Колись через волинські ліси на Поліссі проходили міжнародні ґрунтові, навіть піщані шляхи. Вони прямували з Києва до інших міст і Варшави в тому числі. Дороги проходили через густі ліси і болота, звиваючись від висоти до висоти, якими є на Поліссі стародавні піщані дюни льодовикового походження", - пише Андрій Михайлов.

Нинішня «бетонка» (автотраса міжнародного значення М07 «Київ – Ковель – Ягодин») була збудована у 70-х роках XX століття. Вона розташовується північніше колишньої дороги, що проходила через село Світле (раніше – Іванівка) Ковельського району.

"Після побудови нової траси село, через яке проходила дорога поступово занепадало. А після розформування радянського колгоспу цей процес дуже пришвидшився. З великого колись села там лишилось близько 15–20 людей", - додає Андрій Михайлов.

На світлинах автора допису – фрагменти покинутої дороги, яка занепала ще за часів існування Радянського Союзу. Тепер вона служить хіба що місцевим мешканцям, яких і так майже не залишилось.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні