На Волині підготували екопаспорт, де можна дізнатися, які річки і озера області найчистіші

0
6
На Волині підготували екопаспорт, де можна дізнатися, які річки і озера області найчистіші
З метою забезпечення поінформованості населення про стан навколишнього природного середовища регіону фахівці управління завершили роботу із формування Екологічного паспорту Волинської області за 2019 рік.

Про це інформують в пресслужбі Волинської ОДА.

До слова, екологічний паспорт регіону розробляють щорічно. Інформація, що міститься в ньому, може бути надзвичайно корисною, оскільки охоплює всі об’єкти довкілля: атмосферне повітря, водні, земельні, лісові ресурси, об’єкти ПЗФ, небезпечні відходи, в т. ч. - радіоактивні.

В Екопаспорті кожен громадянин може знайти інформацію про основні забруднювачі свого регіону, стан річок, озер, рослинний та тваринний світ, радіаційну безпеку, найважливіші екологічні проблеми регіону, моніторинг довкілля, власників ліцензій у сфері поводження з небезпечними відходами та інше.

В ньому наводяться систематизовані офіційні дані щодо стану довкілля з його якісними та кількісними характеристиками. а також проводиться аналіз стану і використання природних ресурсів у порівнянні з попередніми роками. В матеріалах Екологічного паспорту знайшли відображення фізико-географічна та загальна характеристика області, чисельність населення, характеристика виробничого комплексу, формування екологічної мережі тощо.

Ця інформація при вмілому використанні може бути дієвим інструментом формування регіональної екологічної політики, впливу не порушників довкілля та органи влади, залучення громадськості до вирішення екологічних проблем.

Ознайомитись з текстом Екопаспорту області можна на сторінці управління офіційного веб-сайту Волинської обласної державної адміністрації за посиланням.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні