--> Вода стоїть у хатах: показали наслідки найбільшого за останні десятиріччя літнього паводка на Волині. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вода стоїть у хатах: показали наслідки найбільшого за останні десятиріччя літнього паводка на Волині. ВІДЕО

1
6
Вода стоїть у хатах: показали наслідки найбільшого за останні десятиріччя літнього паводка на Волині. ВІДЕО
Жителі Шацького, Старовижівського, Любешівського, Камінь-Каширського і Ратнівського районів потерпають від найбільшого за останнє десятиріччя літнього паводка. В області, за словами заступника керівника Регіонального Офісу водних ресурсів Ростислава Кравчука, підтоплено 24 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь, частину житлових будинків і господарських споруд.

Знімальна група "Суспільного" побувала у Ратнівському районі. У Заболотівській ОТГ підтоплено близько 70% присадибних ділянок. Дістатися інших районів через підтоплення журналістам не вдалося.

Голова Заболоттівської ОТГ Валерій Свіржевський каже: найбільше постраждали від літнього паводка жителі сіл Заболоття і Тур. "Великі збитки для підсобних селянських і фермерських господарств, для наших кооперативів. На сьогодні майже 2,5 тисячі гектарів сіножаті, ріллі, зернових культур, картоплі підтоплено. Вода стоїть у хатах", - розповідає голова громади.

"Що той дядько, як він має зібрати той урожай і як годувати сім’ю. Вода мінімум 35 сантиметрів. І так воно пішло по всій площі жителів Здомишельської сільради", - каже фермер Віктор Баранчук.

Біди наробили аномальні дощі, - кажуть в районному управлінні водного господарства. За останню декаду червня випала подвійна місячна кількість опадів. Насосна станція та обвідні канали не осилюють таку кількість води.

Обласні чиновники називають ще одну причину паводку у північних районах.

"Меліоративна система, яка була побудована в 60-70-х роках дуже довго не чистилась", - каже заступник начальника Регіонального Офісу водних ресурсів Ростислав Кравчук.

З 14 шлюзів, які є у районі, 7 потребують капітального ремонту, розповів заступник голови райдержадміністрації.

"Це в межах 500 тисяч тільки один шлюз. Потрібно ремонт електродвигунів. Кожен такий коштує 25 тисяч. Еквівалент нам треба близько 3 мільйонів гривень", - розповідає Андрій Мельник.

Нагадаємо, 1 липня начальник обласного управління ДСНС сказав, що ситуація, яка виникла на Волині у зв’язку з літнім паводком, не підпадає під статус надзвичайної. Загалом в області підтоплено та затоплено 13649 гектарів.

Наразі робоча група у районі оцінює масштаби літнього паводка і завдані збитки жителям. В органах місцевого самоврядування шукають гроші, щоб допомогти селянам.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановне Панство!
Ростислав Кравчук певно забув що в 2015-16 роках меліоративні канали були розчищені на Ратнівщині та Старовижівщині, з побудовою шлюзів та дамб, про що він відчитався . Тому якось дивно що вистачило тієї "розчистки" лише на 4 роки, мабудь тому , що неякісно почистили , мабудь тому що було відкрито повно крімінальних справ, ще мабудь тому що 1 500 000Євро то було замало, мабудь тому що виграло тендер ПМК 77 з сумою 14 500 000 грн , а програла ТОВ Аміла з сумою 9 800 000 грн, а роботи чому виконувала саме техніка Водгоспу яку очолював 20 років Кравчук і на тендер Водгосп вийшов з ціною 14 700 000 грн. Тоді відбулися дивні речі))) До речі роботи виконані 240 км каналів)))) Хоча насправді все було виконано аби як, від формування ложа каналу до його розширення, все що було написано в технічному завданні не було виконано. Саме тому Європейське співробітництво для Волині закрито))) Щось схоже було з реконструкцією митниці в Устилузі( 3 000 000 Євро вистачило на котлован) , а Кравчуку і команді вистачило на 64 км каналів насправді, а ось тепер інтервью в якому мова йде , що канали не чистили ще від СоюЗа - виходить цейраз правду сказав - гроші вкрали, канали забули почистити. Все є в інтернеті. ГОЛОВНЕ ПОСТРАЖДАЛИ ЛЮДИ, а все через ХАЛАТНІСТЬ ЧИНОВНИКІВ. Публікуйте.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні