--> На Волині до 1 вересня мають відкрити нову школу-ліцей. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині до 1 вересня мають відкрити нову школу-ліцей. ФОТО

0
2
На Волині до 1 вересня мають відкрити нову школу-ліцей. ФОТО
На момент відкриття Луківська школа повинна бути на 100% укомплектована.

Таку позицію озвучив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, оглядаючи хід будівельних робіт в комунальному опорному закладі «Луківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей», що в Турійському районі, повідомили в пресслужбі Волинської ОДА.

Він висловив переконання, що в навчальному закладі повинні бути створені усі необхідні умови для повноцінного навчання та розвитку учнів.

Саме тому, ретельно оглядаючи новозбудовані шкільні приміщення, Міністр не лише інспектував якість будівельних робіт, але й поцікавився наявністю інших, не менш важливими складових навчального процесу. Зокрема, наявністю можливостей для надання інклюзивної освіти та забезпечення інтерактивної складової.

До слова, в закладі інклюзивне навчання передбачене у 4 класах. Що стосується інтерактивної частини, зокрема, забезпечення школи сучасними дошками, мультимедійними проекторами, комп’ютерами, то Міністр дав доручення голові облдержадміністрації спільно з головою ОТГ погодити суму коштів, необхідних для повної комплектації навчального закладу.

«Якщо ми хочемо відкрити школу, ми її повинні повністю укомплектувати, включаючи й інтерактивну складову, – наголосив Олексій Чернишов. – Держава фінансує 90% робіт, а тому має бути враховано все, аби заклад працював на повну потужність. Без 100% комплектації ця школа буде не такою, як би ми хотіли, не такою, як вона має бути, коли у неї вкладаються такі кошти».

Проблемою залишається відсутність у школі спортзалу. Його будівництво у цьому році не передбачалося, позаяк першочергово кошти спрямовувались на будівництво учбових приміщень.

Нагадаємо, що голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, оглядаючи хід будівництва Луківської школи ще у травні цього року, також був вражений відсутністю можливостей для учнів школи займатися спортом. Саме тоді Юрій Погуляйко доручив розпочати роботу з будівництва спортивного залу та паралельно – збудувати спортивний майданчик із штучним покриттям.

Наразі уже виготовлена проектно-кошторисна документація, яка повинна пройти експертизу. Тим часом, як повідомили Олексію Чернишову представники місцевої влади, також готуються пропозиції на ДФРР щодо виділення фінансування з держбюджету. У свою чергу, високопосадовець наголосив на важливості будівництва спортзалу, пообіцявши зі свого боку сприяння щодо вирішення цього питання на державному рівні.

Із 1 вересня учні Луківської загальноосвітньої школи-ліцею зможуть розпочати навчання в нових навчальних приміщеннях.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні